نگرانی امریکایی ها و بریتانیایی ها از چشم انداز برجام

بازتاب بازداشت عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در رسانه های خارجی

نسخه قابل چاپ
گروه مطالب رسانه ها / دوشنبه ۸ شهریور ماه ۱۳۹۵ / 0 نظر

کارشناسان غربی می گویند که بازداشت اخیر با انگیزه سیاسی و با هدف تضعیف تلاش روحانی برای بهبود و توسعه روابط با غرب بوده اند.

سرویس بین الملل خرداد: شک و تردیدها و گمانه زنی به پایان رسید. پس از تایید بازداشت فرد نزدیک به تیم هسته ای دولت در جریان با مذاکرات با قدرت های خارجی به جرم جاسوسی و آزادی به قید وثیقه این موضوع در رسانه های خارجی بازتاب زیادی داشت. 

به گزارش خرداد، روزنامه امریکایی "نیویورک تایمز" با انتشار گزارشی از اعلام این خبر می نویسد:"افشای این موضوع در رسانه های خبری دولتی ایران نشان می دهند که مقام های ایرانی درباره برجام دچار سرخوردگی شده است. این توافق هسته ای تاکنون دستاورد اقتصادی قابل توجهی آن گونه که موافقانش وعده داده بودند برای کشور نداشته است. مقام های ایرانی مشکلات ایجاد شده در این میان را به گردن امریکا انداخته است. با وجود تسهیلات بسیاری که در زمینه لغو تحریم ها حاصل شد آن هم از ماه ژانویه گذشته به این سو ایران موانع زیادی برای جذب سرمایه گذاری های جدید و گردش پول در سیستم مالی بین المللی دارد. ایران هنوز قادر به استفاده از بانک های امریکایی که یک نقطه انتقال و اتصال مهم برای سرمایه بین المللی محسوب می شوند نبوده است. دلیل آن هم تحریم های غیر مرتبط با برنامه هسته ای ایران است که از سوی امریکا وضع شده است". 

این روزنامه در ادامه اشاره می کند که هفته گذشته گزارش های تایید نشده ای درباره احتمال بازداشت عبدالرسول دری اصفهانی که دارای تابعیت دوگانه ایرانی و کانادایی است منتشر شده بود. این روزنامه می نویسد:"او مشاور بانک مرکزی ایران است و وعده کمک لغو تحریم ها به اقتصاد ایران را داده بود. خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به نقل از محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه خبر بازداشت "یک فرد از تیم مذاکره کننده را تایید کرده است اما اعلام نکرده که آن فرد چه کسی بوده است. 

او اشاره کرده است که اتهام به جاسوسی هنوز ثابت شده نیست و فرد مظنون به قید وثیقه ازاد است و در انتظار نتایج تحقیقات صورت گرفته می باشد. نیویورک تایمز می نویسد:"احتمال آن زیاد است که اشاره او به آقای اصفهانی بوده باشد. تحلیلگران غربی پس از این بازداشت می گویند که نشانه های نگران کننده ای مشاهده می شوند. "کلیف کاپکان" رییس گروه مطالعاتی اوراسیا یکی از مشاوران مخاطرات سیاسی در واشنگتن در ایمیلی به نیویورک تایمز اشاره می کند که این بازداشت نشانه ای از نارضایتی مقام های عالی نظام از سرعت کند دستاوردهای برجام است. 

این روزنامه اشاره می کند که اظهارنظر فوری درباره احتمال بازداشت آقای اصفهانی بدان خاطر بود که او دارای تابعیت دوگانه ایرانی – کانادایی است و در ماه ژوئیه نیز خانم هما هودفر انسان شناس ایرانی – کانادایی در جریان سفر به ایران بازداشت شد. 

این روزنامه در ادامه اشاره می کند که سه هفته پیش نیز مقام های ایرانی خبر اعدام یک دانشمند هسته ای به جرم جاسوسی برای سیا را تایید کردند. این روزنامه می نویسد:"مقام های ایرانی اشاره کردند که جرم او خیانت به کشور از طریق در اختیار گذاشتن اسرار به دشمن بوده است. اخیرا نیز قایق های تندروی سپاه در خلیج فارس برای ناو امریکایی مشکلاتی را ایجاد کردند. این ها خبرهای خوبی نیستند". 

روزنامه بریتانیایی "گاردین" نیز با انتشار گزارشی در این باره اشاره می کند که گمانه زنی های قوی نشان می دهند که فرد بازداشت شده آقای دری اصفهانی بوده است . در این باره می نویسد:"او یک ایرانی – کانادایی است و عضو دو موسسه حسابداران خبره در کانادا می باشد". 

این روزنامه با اشاره به این که احتمال ان زیاد است که این  بازداشت در ارتباط با اعمال فشارهای دلواپسان باشد می نویسد:"هفته نامه محافظه کار "رمز عبور" در روز چهارشنبه 4 آگوست به نقل از جواد کریمی قدوسی نماینده دلواپس مجلس ایران ادعا کرده بود که اصفهانی اطلاعات ارزشمندی را در جریان مذاکرات هسته ای به طرف غربی داده است". او مدعی است که این اطلاعات به بریتانیایی ها و امریکایی ها داده شده اند. 

 

روزنامه امریکایی "لس انجلس تایمز" نیز با انتشار گزارشی اشاره می کند که خبر بازداشت این عضو مذاکره کننده نشان از افزایش تاثیرگذاری فشار تندرو بر دولت روحانی به دلیل برجام دارد. این روزنامه می نویسد:"محافظه کاران از برجام به عنوان تسلیم ایران در مقابل غرب یاد کرده اند اخبار بازداشت مذاکره کنندگان به جرم جاسوسی می تواند به نفع آنان تمام شود". 

این روزنامه در پایان می نویسد:"کارشناسان غربی می گویند که بازداشت اخیر با انگیزه سیاسی و با هدف تضعیف تلاش روحانی برای بهبود و توسعه روابط با غرب بوده اند".

لینک کوتاه مطلب: http://jkarimi.ir/?v=816

ارسال نظر

لطفا عدد تصویر را در کادر مقابل وارد کنید.